Fysiologiske tests

Laktattest

Hos Performance Lab tilbyder vi laktattest. Det har i mange år været en af de hyppigst brugte fysiologiske test inden for udholdenhedssport, og med god grund.

Uanset niveau, vil det være gavnligt for dig at blive testet, så du er sikker på at du træner ved de rigtige intensiteter. På den måde får du mest ud af din træning. Samtidig er individuelle laktatmålinger, et fantastisk referencepunkt for din form. Når vi sammenholder dine laktat værdier sammen med puls og watt, vil vi ved evt. fremtidige tests, hurtigt kunne danne os et overblik over, om du forbedrer dig, eller om du har brug for en justering af din træning.

Få det bedst mulige udbytte af din tid på cyklen

Vi måler din aerobe og anaerobe tærskel, som gør at du kan få tilrettelagt din træning optimalt og få det bedst mulige udbytte af din tid på cyklen. Udover det, kan man ud fra en laktatmåling, gøre nogle rigtige interessante observationer af din individuelle fysiologiske karakteristika, som gør at du kan få tilpasset din træning endnu mere specifikt.  

Det er en meget simpel test. Den testprotokol vi benytter os oftest af, foregår ved at vi øger belastningen med 25 watt hver 4 minut. I slutningen af hvert 4 minuts trin, foretager vi en laktatmåling og noterer watt og puls ned.

Hvis du bliver coachet af os, giver Todays`s Plan os mulighed for, at lægge dine laktat værdier ind i platformen. Det giver et rigtigt godt overblik i et mere fremtidsmæssigt perspektiv.

Vi benytter dog af og til også andre laktat test protokoller, det afhænger af situationen. 

Sådan forløber din laktattest

  • Vi tager en kort snak inden vi går i gang med testen.

  • Du får monteret din cykel i en hometrainer

  • Vi går i gang med vores testprotokol. Vi har mulighed for at benytte watttallene fra vores hometrainer. Hvis du har egen wattmåler monteret på din cykel, og foretrækker at vi benytter den, er dette selvfølgelig også muligt.

  • Efter testen tager vi en snak om resultatet.

  • Du har mulighed for at få dine lakat-, puls- og watt-værdier med hjem samt et par forslag til din træning, hvis du ønsker det. Hvis du bliver coachet af os, plotter vi værdierne ind i Today`s Plan og så snakker vi naturligvis om hvad der er bedst at gøre fremadrettet med din træning. 

        Pris - 1200 kr.

        Pris for kunder som vi coacher - 1000 kr.

Øvrige test muligheder

Vi har også mulighed for at udfører en række andre testprotokoller, såsom MAP test med henblik på at få et estimat af din maximale iltoptagelse (VO2max). På nuværende tidspunkt har vi desværre ikke mulighed for at lave gas analyse.

Vores MAP testprotokol kan dog give et næsten lige så godt estimat af din VO2max.

Vi bruger en anerkendt og videnskabelig udredning ud fra watt tallene i testen sammenholdt med din vægt.  Samtidig kan vi, når du rammer total udmattelse, lave en hurtig laktatmåling for at se sikre os at du har et tilstrækkeligt højt niveau af laktat i blodet, til at du har ramt i omegnen af din VO2max.

Videnskabelige studier viser, at du som minimum skal ramme 8 mmol/L for at vi kan verificere det som din maximale iltoptagelse.

 

Tag kontakt til os hvis du er interesseret i dette.

Kunder vi i forvejen coacher, vil kunne få en meget fordelagtig pris på en MAP test.

Vingaardsgade 9 - 4. Sal - 9000 Aalborg

CVR: 38825534

Tlf: 28 49 63 53

Email : maltetherkildsen@gmail.com jlodberg@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon